Digital Spy

Search Digital Spy
17

Soaps News

Confirmed: Corrie's 50th week schedule

By
Coronation Street 50th Anniversary logo

© ITV

ITV has officially announced Coronation Street's 50th anniversary week schedule, featuring extra editions of the soap and a number of companion shows.

Seven episodes of the Weatherfield serial will air in its historic week, which is to feature an explosion at The Joinery, a tram crash stunt and a live broadcast.

The celebrations begin on Monday, December 6 when the programme airs in its usual 7.30pm and 8.30pm slots, with a repeat of the first ever Corrie episode sandwiched between at 8pm.

Additionally, at 10pm on ITV2 that night, a spinoff show called Coronation Street Uncovered: Live will air, bringing viewers closer to the action and getting reaction from a live studio audience. Stephen Mulhern presents the special.

As reported earlier, Corrie's live episode will be a one-hour transmission airing on Thursday, December 9 from 8pm.

Fans can also look forward to Coronation Street: The Big 50th, a one-off quiz show hosted by Paul O'Grady which will test celebrities' knowledge of Corrie history. Another special will be a two-part retrospective show titled Coronation Street: 50 Years, 50 Moments, focusing on the soap's top highlights as voted for by fans.

Coronation Street's full 50th week schedule follows below. Details of Emmerdale's scheduling for the week is also included.

Monday, December 6
7.00pm - Emmerdale (30 mins)
7.30pm - Coronation Street (30 mins)
8.00pm - Repeat of Coronation Street's first ever episode (30 mins)
8.30pm - Coronation Street (30 mins)
10.00pm - Coronation Street Uncovered: Live (duration TBC, airing on ITV2)

Tuesday, December 7 (Emmerdale timings updated on Nov 18 to reflect schedule change.)
7.00pm - Emmerdale (30 mins)
8.00pm - Emmerdale (30 mins)
8.30pm - Coronation Street (30 mins)
9.00pm - Coronation Street: 50 Years, 50 Moments - Part One (60 mins)

Wednesday, December 8
7.00pm - Coronation Street (30 mins)

Thursday, December 9
7.00pm - Emmerdale (60 mins)
8.00pm - Coronation Street (60 mins, Live episode)
9.00pm - Coronation Street: 50 Years, 50 Moments - Part Two (60 mins)

Friday, December 10
7.00pm - Emmerdale (30 mins)
7.30pm - Coronation Street (30 mins)
8.30pm - Coronation Street (30 mins)
9.00pm - Coronation Street: The Big 50th (duration TBC)

Let me know your thoughts on the above using the usual form below! Get the Inside Soap magazine on your iPhone or iPad

You May Like

Comments

Loading...